ЦСКА мисли стаж за Янев в „Байерн”

Още от старта на новата година ЦСКА обмисля да „изучи” своя треньор Христо Янев при един от най-актуалните футболни специалисти в света.
Организира се наставникът да пътува за няколко дни до Доха, където е на подготовка „Байерн”.

А там Янев трябва да гледа методиката на Пеп Гуардиола. Ако всичко бъде наред, треньорът на ЦСКА може да замине до дни за Персийския залив. Преди време Янев вече бе на десетдневен стаж във френския „Лил”, но сега значително може да вдигне нивото с визита при Гуардиола

От работата на Пеп вече призна, че се е учил най-новата германска надежда в бранша - Томас Тухел, който от лятото пое „Борусия” (Дортмунд). Германците обаче страдат по Гуардиола, който обяви, че няма да остане в „Байерн”, а от лятото ще бъде треньор в Англия. Въпросът е само къде - „Манчестър Сити”, „Манчестър Юнайтед” или „Челси”.

Със стаж при Пеп е учил занаят и Зинедин Зидан, който пое „Реал“ тази седмица.
За ЦСКА няма да е проблем, ако първоначалните тренировки бъдат водени от помощниците. „Червените” планират да се готвят в турския курорт Алания, на 150 км от Анталия. Първата част от лагера винаги е основно за физически натоварвания и може би ще има само един приятелски мач в този период.

Същевременно Преслав Йорданов, голмайсторът на ЦСКА през есента, написа история. Нападателят бе избран за играч №1 у нас за декември, което за първи път коронясва футболист от трета дивизия в анкетата на „Пресклуб България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ