Два куршума в главата за шефа на “Агресия” (обзор)

Собственикът на модна къща “Агресия” Александър Антов бе разстрелян в петък вечерта в село Бистрица в подножието на Витоша. Убийството му стана само 24 часа след като в жилищния комплекс “Макси” бе извършено покушение срещу Веселин Стоименов (53 г.), отговарящ за хотелите на бившата групировка ВИС.

Една от версиите на криминалистите е, че екзекуцията е поръчана от човек, който иска да сложи ръка върху модната къща. Не е изключено и конкуренти да стоят зад убийството, тъй като в края на миналата година Антов подписал договор със световноизвестната марка “Армани”.

63-годишният моден бос бил убит с два куршума от пистолет в главата в горичка близо до дома му. Една от смъртоносните рани била зад лявото ухо, а другата - в челото. Малко преди да бъде екзекутиран, Александър Антов излязъл към 18 ч да разходи кучето си лабрадор в покрайнините на Бистрица. Бил облечен с дънки и кожено яке. Носел телефона си и сума под 100 лева. Близо три часа по-късно обаче в къщата се прибрало само животното. Това притеснило близките му и те започнали да го търсят. Обадили се на кмета Николай Гюров. Той пък сигнализирал полицията. Така след неколкочасово издирване в полунощ бил открит окървавеният труп на Антов.

“Случилото се е ужасно. Александър Антов живее отдавна в Бистрица. Не даваше вид на човек, който се притеснява за живота си. Нямаше и охрана”, каза кметът Николай Гюров. Според него шефът на “Агресия” бил много спокоен и уравновесен човек, много пъти се е разхождал сам в района. Гюров каза още, че начинът на извършване на убийството говори за “битова драма и аматьорски подход”, тъй като районът е осветен, има много камери и е едно от най-охраняваните места в Бистрица заради известните бизнесмени, които живеят там.

Близки на Антов вчера се чудеха кой може да поръча убийството му. Те бяха категорични, че модният шеф не е имал конфликти, нито дългове.

Бизнесът на Антов стартира през 1989 г.

Убитият Александър Антов стартира бизнеса си през 1989 г. Три години по-късно се появява “Агресия”. През 1999 г. деветдесет процента от производството си модната къща изнася за европейските и световните пазари. По-късно получава и лиценз за производство на дрехи от италианска марка. “Агресия” става и официален представител на дизайнера Ролф Лорен. Персоналът на фирмата е 1200 души.

Според търговските регистри през миналата година Александър Антов се оттегля от повечето си фирми. От лятото е управител на дружеството “Маринела билд”, което сега стои зад “Агресия”. Собственик на компанията е дъщеря му Мая Антова. Фирмата облича олимпийските ни състезатели. Сред клиентите му са премиерът Бойко Борисов и редица други политици.

Според близки на Антов той много тежко преживявал смъртта на съпругата си, която починала от рак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини