Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Цветанов: Първата задача в новия политически сезон е да изчистим отношенията си с РБ

“Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок.” Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Неделя 150” по БНР.

„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да реализираме”, заяви Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще разчита много на парламентарните групи на Патриотичния фронт и на АБВ, защото с тях е формирано парламентарното мнозинство.

За коалиционното споразумение

„Те се присъединиха към споразумението, подписано между РБ и ГЕРБ”, добави Цветанов. Той подчерта, че партията му винаги ще залага на диалога, който трябва да има българския парламент. Причината била, че всички през 26-годишния преход всички са разбрали, че когато има конфронтация, тя води до политическа криза, нестабилност в държавата.

„Днес повече от всякога при всичко, което се случва в Европа, с миграционния бежански поток, смятам, че трябва действително да бъдем един остров на стабилност в региона, в който живеем”, отбеляза Цветан Цветанов.

Във връзка с анекса към управленското споразумение, който се очаква Реформаторски блок да предложи Цветанов коментира: „През изминалата седмица разговарях с представители от РБ и ще започнем да дискутираме направените от тях предложения през настоящата седмица. Надявам се, че до 25 януари ще имаме подписване на ангажименти, които ще бъдат поети от всички партии в коалиционното мнозинство”.

Той бе категоричен, че много от нещата, които правителството е маркирало като цели се изпълняват и това, което ще бъде реализирано в предстоящите седмици, ще бъде с цел по-голяма конкретика, по-специално Антикорупционният закон, Законът за висшето образование, който в момента е в съответните комисии, Законът за обществени поръчки и др. По думите му, има много неща, за които правителството може да поеме по-голяма отговорност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.