Цветанов: Първата задача в новия политически сезон е да изчистим отношенията си с РБ

“Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок.” Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Неделя 150” по БНР.

„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да реализираме”, заяви Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще разчита много на парламентарните групи на Патриотичния фронт и на АБВ, защото с тях е формирано парламентарното мнозинство.

За коалиционното споразумение

„Те се присъединиха към споразумението, подписано между РБ и ГЕРБ”, добави Цветанов. Той подчерта, че партията му винаги ще залага на диалога, който трябва да има българския парламент. Причината била, че всички през 26-годишния преход всички са разбрали, че когато има конфронтация, тя води до политическа криза, нестабилност в държавата.

„Днес повече от всякога при всичко, което се случва в Европа, с миграционния бежански поток, смятам, че трябва действително да бъдем един остров на стабилност в региона, в който живеем”, отбеляза Цветан Цветанов.

Във връзка с анекса към управленското споразумение, който се очаква Реформаторски блок да предложи Цветанов коментира: „През изминалата седмица разговарях с представители от РБ и ще започнем да дискутираме направените от тях предложения през настоящата седмица. Надявам се, че до 25 януари ще имаме подписване на ангажименти, които ще бъдат поети от всички партии в коалиционното мнозинство”.

Той бе категоричен, че много от нещата, които правителството е маркирало като цели се изпълняват и това, което ще бъде реализирано в предстоящите седмици, ще бъде с цел по-голяма конкретика, по-специално Антикорупционният закон, Законът за висшето образование, който в момента е в съответните комисии, Законът за обществени поръчки и др. По думите му, има много неща, за които правителството може да поеме по-голяма отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика