Търсят кой да оправи пропаднал път в Бяла

Агенция "Пътна инфраструктура" най-после обяви обществена поръчка за аварийно укрепване на подпорната стена по пътя Бяла - Попово. За опасността да се срути канализационният колектор и отпадните води да се изливат директно в река Янтра община Бяла алармира от 2 г., а готовият проект на "Тандем-инженеринг" е актуализиран миналия март.

Прогнозната стойност на строителството, което трябва да приключи за 2 месеца, е 500 000 лв. без ДДС. Новата подпорна стена ще е дълга 30 м и ще се укрепи с 24-метрови анкери.

Компрометираният участък от кръговото кръстовище до моста обхваща една трета от пътя, който минава през града. Асфалтът е напукан и на места дори липсва. Преминаването на товарни автомобили над 10 т е забранено. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Борово и село Пет кладенци. Той също се нуждае от ремонт.

След близо година АПИ намери и 300 000 лв. за пропадналия участък в района на "Метро", на изхода по пътя Русе - Бяла. При хубаво време компрометираната близо 60 м отсечка ще се разкопае, за да се изгради насип и преасфалтира.

Шосето пропадна и се нацепи след продължителните валежи преди 2 г. Мястото е оградено и сигнализирано, но затруднява интензивния трафик. Ежедневно оттам минават над 2000 ТИР-а за и от Дунав мост.

Коментари

Задължително поле