Шуменци честваха четвърт век "Традиция"

Четвърт век от създаването на националното дружество "Традиция" честваха шуменските членове на сдружението. В неделя над 50 четници дефилираха по централния бул."Славянски". Ротата беше предвождана от д-р Сотир Караниколов, шеф на окоцентъра в Шумен и управителят на дружеството историкът Юрий Йоргов. Четниците поднесоха венец пред Паметника на загиналите във войните на пл."Кристал" и ознаменуваха събитието с празнични салюти с пушките си. Патриотите стигнаха и до Шуменската крепост и поставиха националния флаг на култата й.

В шуменските тържества се включиха и членове на клуба от град Велики Преслав и комитет "Възраждане"-Търговище, асоцииран член на "Традиция".

Следващите инициативи по повод годишнината са на 19 февруари пред паметника на Васил Левски в Шумен и на 3 март.

Националното дружество "Традиция" е доброволна, неполитическа, патриотична и културно-просветна организация с вече 25-годишна история. Шуменският клуб е създаден преди 18 г. и е един от водещите в страната. Членовете му са в основата на историческата възстановка "Доблест и слава 1944", която се разиграва периодично на Шуменската крепост. Също и на историческият спектакъл "Създатели на българската държава".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони