Арабската приказка на Преслава продължава (СНИМКИ)

Нови правила и инструкции в МБАЛ-Павликени след гафа със забравената в скенера жена Цяла седмица е продължило вътрешното разследване в болницата

Мъж мятал мебели от балкона и потрошил две коли в Павликени Извършителят е настанен принудително

Борисов след среща с Борис Джонсън: Той каза, че е първият британски премиер с българско име

Безплатни прегледи за остеопороза в Майчин дом Изследванията ще се извършват от 21 до 23 октомври включително

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна и заснел филм

17-годишна примами айтозлия в хотелска стая, сутеньорът й го обра

800 коня задвижват най-мощното кабрио Ferrari 812 GTS с атмосферен двигател V12 ускорява за 8,3 секунди от 0 до 200 км/ч

Разкриха склад с антики в Лясковец В хранилището са открити книги от 17 и 18 век, саби, ятагани, револвери, пушки

Тяло на мъж е открито при гасене на пожар край пазарджишко село

Голям пожар в жилищен блок в столичния квартал „Сердика“

Излезе от печат третата част на книгата „Шампионите разказват”

Има частично подобрение в състоянието на Стефан Данаилов

Поколението Z и политиката Зелените успяват да продадат „наближаващата гибел“ на впечатляващи млади умове и да ги подтиква към ярост

В Арктика откриха кафе от 1902 година (СНИМКИ)

Технология от бъдещето спасява риби край Монтана

Технология от бъдещето ще бъде използвана край Монтана за опазване на застрашени речни видове. В криогенна банка експерти ще замразяват размножителен материал от редки риби, за да опазят богатството на водния свят, съобщиха от местната управа.

Проектът за спасяване на речните обитатели е разработен от университета в Крайова /Румъния/ и испанска фирма и ще бъде реализиран край село Крапчене. Община Монтана отдели парцел от 4 дка, върху който учени ще изградят инсталация за криогенно замразяване на два вида риби, два вида змиорки и един вид жаба. Запазените яйцеклетки ще бъдат транспортирани в подходящи за развитието им места по поречието на Дунав.

Проектът се финансира от ЕС с 1,2 млн. евро. В криобанката край Монтана ще бъдат разкрити 8 работни места. Процесът на крионика замразява при под минус 130 градуса клетки и тъкани, които се запазват, за да бъдат възстановени по-късно при подходящи условия.

С криогенезата много учени свързват и мечтите на човечеството за дълъг и дори безсмъртен живот. Над 100 души, страдащи от неизлечими заболявания, вече са замразени в криоклиники по света, с надеждата да докачат откриване на средства за лечението им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.