На „Олд Трафорд“ запяха за Моуриньо

Измъчената победа на „Манчестър Юнайтед“ над треторазредния „Шефийлд Юнайтед“ с 1:0 за купата в съботната вечер зареди гилотината над треньора Луис ван Гаал.

В своята крепост „Олд Трафорд“ домакините застрашиха вратата на съперника чак в 66-ата минута чрез Мемфис Депай. Гол от дузпа на Уейн Руни в добавеното време сложи край на мъките на „червените дяволи“, но не и на техния командир.

С мълчанието си и негативните реакции феновете на „Юнайтед“ демонстрираха отношението си към Ван Гаал, а клубната легенда и бивш капитан Пол Скоулс обобщи: „Зрителите на стадиона скучаят, играчите скучаят, треньорът на пейката също скучае. С този негативен футбол не може да се продължава напред.“

Вероятно и холандският наставник няма да продължи в „Юнайтед“ при провал в някой от следващите мачове.

Във вторник е гостуването на борещия се за оцеляване във Висшата лига „Нюкасъл“, а в неделя идва дерби с „Ливърпул“.

Може би пророчески запалянковците на „Шефийлд Юнайтед“ запяха иронично насред „Олд Трафорд“ песни за Жозе Моуриньо, който е свободен и може скоропостижно да се озове на пейката в Манчестър вместо Ван Гаал. А треньорът на гостите Найджъл Адкинс се удиви: „Тук местните фенове са много разочаровани. След като удържахме известно време 0:0, почувствахме как 50 000 души на трибуните са с нас, а не против нас.“

В неделя за купата „Суонси“ отпадна срещу „Оксфорд“ с 2:3 като гост, а „Челси“ се класира с 2:0 у дома над „Скънторп“ с голове на Диего Коща и на 19-годишния Рубен Лофтъс-Чийк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят