По двама братя и сестри с медали при борците

Братя и сестри спечелиха медали на държавния личен шампиона по свободна борба в зала „Универсиада”. При мъжете Борислав Новачков демонстрира страхотна форма, като триумфира с титлата при 65-килограмовите. На финала той победи родения в Молдова Владимир Готишан с технически туш - 10:0. Преди това бронзовият медалист от Евро 2014 записа две победи също с по 10:0. Именно от Готишан по-големият брат Филип Новачков загуби на четвъртфиналите - 6:8. При броени дни братята пристигнаха специално за шампионата от САЩ, където живеят. На световното в Лас Вегас през септември Борислав остана на крачка от олимпийската квота. А Филип се върна на тепиха след 2-годишно прекъсване и това бе първо състезание за него. Двамата ще се борят и на „Дан Колов” в края на месеца, а днес пътуват с националите за лагер в Тетевен.


При жените в отсъствието на Станка Златева титлата в кат. 75 кг спечели Елис Манолова, която вече е националка на Азербайджан, но регламентът не забранява подобно участие. Тя записа три победи, две от които с туш и грабна златото. При 65-килограмовите нейната кака Джанан Манолова взе сребро.


В кат. до 74 кг Георги Иванов, живеещ също в САЩ и пристигнал за първенството, бе спрян във ІІ кръг от Мирослав Киров, досега състезаващ се при по-леките 70 кг. Петият от световното в Лас Вегас се наложи с 5:0, а след това взе и титлата. Световният вицешампион за 2013-а Владимир Дубов нямаше конкуренция в кат. 61 кг и спечели златото с туш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт