Катастрофира линейка с бебе в кувьоз, двама лекари и шофьорът са ранени

Линейка с двама лекари и бебе в кувьоз от Русе е катастрофирала в понеделник сутринта на път за Плевен. Шофьорът на специализираното возило и медиците са ранени. Драмата се разиграла пред очите на родителите на детето.

Инцидентът станал около 6,20 часа на 11 януари на главния път Русе-Плевен. В злополучното утро екипът от неонатолози пътувал от крайдунавския град към Плевен по спешност заради влошено състояние на двумесечното бебе. На прав участък край разклона за свищовското село Горна студена, линейката изпреварила камион. След това минала в платното си, но внезапно шофьорът изгубил управление и автомобилът няколко пъти се завъртял на пътното платно. После се ударил в мантинелата и се преобърнал върху шосето на една страна.

Родителите на бебето станали свидетели на адското произшествие, защото се движели с автомобил след линейката. Те изпаднали в ужас и захванали да звънят едновременно на тел.112 за помощ. След минути на мястото на пътната злополука пристигнали полицаи и пожарникари от Свищов. Изпратена била линейка от град Левски, с която ранените били транспортирани в болница в Плевен.

Според огнеборците, които участвали в изваждането на медиците и водача от смачканата линейка, бебето не е пострадало. В суматохата пък изпадналите в паника родители, грабнали кувьоза с невръстния си син и отпрашили за Плевен. Всички потърпевши са приети в Окръжната болница.

При прегледите се оказало, че най-тежко е пострадал шофьорът на линейката, който е с фрактура на шиен прешлен. Лекарката, която е била във возилото е с охлузвания и натъртвания, а колегата и е с комоцио. Няма опасност за живота им. Бебето е невредимо.

На мястото на катастрофата се прави оглед, разпоредена е авто-техническа експертиза, която ще изяснява причините за произшествието. Предполага се, че линейката е станала неуправляема заради заледен участък на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини