Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Апартаменти в центъра и „Младост” най-търсени в София

Имотите в центъра на София и кв. „Младост“ са най-търсени от клиентите в София, заради близостта и връзките им с основните офис комплекси в София, показва проучване на жилищния пазар на консултантската компания „Имотека“.

„В „Младост“ интересите на купувачи и продавачи се срещат, но няма как да има много нови проекти в центъра на столицата поради практическата липса на пространство. В същото време интересът към места като Докторска градина, ул. „Съборна“, района на НДК, пресечните на бул. „Витоша“ улици се запазва. Ключово предимство е обликът на тези локации, който е много по-добър, сравнен със състоянието на градската среда в немалко от софийските квартали”, коментира изпълнителният директор на компанията Люба Атанасова.

Според нея основната причина за интереса към центъра, извън облика и комуникативността, е доброто вътрешно разпределение на имотите.

От компанията прогнозират умерен ръст на цените, засилена активност и увеличение на сделките „на зелено“ през тази година.

Повишението на цените се очаква да е в рамките на 5-7 на сто. Средните бюджети на купувачите за по-желаните и престижни райони на града ще се движат в границите между 75 хил. и 125 хил. евро.

Покупките за инвестиция също ще се увеличат, но основният дял от сделките ще остане с цел живеене или подобряване на условията на живот на купувачите, посочват още от компанията.

Изискванията на купувачите се очаква да останат без значими промени – комуникативност, качествено строителство и обгрижена среда.

Атанасова прогнозира, че търсенето на тристайни жилища, което беше устойчиво през миналата година, ще се запази и през тази, като се очаква по-засилен интерес и към жилища с три спални, за които няма активно предлагане на пазара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.