Трима мъже заловиха опасен апаш, спасиха жена от грабеж

Трима млади мъже заловиха изпечен престъпник, излязъл наскоро от затвора, и спасиха жена от грабеж в центъра на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Екшънът се е разиграл в неделя към 19.35 ч. на централния булевард „Александър Стамболийски” на неколкостотин метра от сградата на полицията в областния град.

Непознат мъж пресрещнал на улицата 54 годишната Ангелина Ц., нахвърлил се върху нея и се опитал да изтегли дамската й чанта, в която имало пари, документи и кредитни карти. Жената оказала съпротива и в този момен момент на помощ й се притекли трима млади мъже, които преминавали по улицата с автомобил БМВ М 5.

Евелин К. /26 г./, Тодор Б. /27 г./ и Лазар К. спрели колата, подгонили апаша и го заловили. После се обадили на тел. 112 и предали обирджията на пристигналите полицаи. Униформените бързо установили, че задържаният от младежите нападател е 28 годишният Бранислав Т.

Апашът е изключително опасен, срещу него има 17 заявителски материали и 11 присъди, сред които за кражби, грабеж, изнасилване, убийство през 2005 г. и бягство от затвора, казаха от полицията. Последната присъда на обирджията е било 8 години затвор за грабеж при опасен рецидив. Той излязъл от килията само преди месец. Бранислав Т. Е задържан за 24 часа.

„Поздравяваме тези момчета за смелостта и гражданската отговорност. Ако не са били те, можело е да се случи и нещо доста по-лошо от грабеж на жената. Надяваме се да има още много хора, които да ни съдействат в борбата с престъпността, защото това е проблем на цялото общество, не само на органите на реда!”, заяви зам.шефът на Областната дирекция на МВР Цветомил Христов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право