Кюстендил с 6% увеличен бюджет

37,736 мил. лева е проектобюджетът на Кюстендил за т.г., увеличениеото е 2 136 000 лева - около 6%, сравнето с предходната 2015 г., стана ясно на общественото обсъждане на заложеното в новата финансова рамка на общината.

Според градоначалника Петър Паунов /Дясна коалиция/ "важно е не какво се планира, а какво ще е изпълнението". Освен инвестиционната политика, образованието, здравеопазването и др. акцент за т.г. ще бъде и туризмът. Туризмът като приоритет ще се отрази в новото щатно разписание на администрацията. Има вероятност да се създаде самостоятелно звено за работа в сектора, което ще управлява и следи 10 обекта, стопанисвани от общиата. Това са отвореният през лятото парк хотел "Кюстендил", новореставрираната крепостна Римска стена от 4 в. над града, комплекс "Езерата", бивш сектерен обект-366, който става артцентър и др. Постоянно се увеличава броят на заявките за минерална вода, което е показател, че градът ще развива балнеология.

Общината ще обяви за продан чрез търг градския плаж - и старата порутена от години негова част и новия басейн. Общата стойност по предварителни изчисления на компекса е около 3,5 мил. лева. Коментира се, че вече има инвеститорски интерес от страна на купувачи. Входът в комплекса досега беше 1 лев.
/ със снимка /

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини