Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Шестима ранени при катастрофа на бензиностанция край Елин Пелин

Тома Белев се изгаври с еврейския народ „Екологът“ погазва и международни норми

Повишиха очен лекар, уличен в източване на НЗОК и фалшифициране на документи, в национален консултант

Тръмп: Прекратяването на огъня в Северна Сирия върви много добре

Промяна в системата на ТЕЛК след Нова година

545 милиона лева взеха банките от такси Ниските лихви помагат за увеличението на печалбата на трезорите

Премиерът Борисов показа кадри от първите 11 изградени км от проекта “Балкански поток” у нас (ВИДЕО)

Силно интензивен трафик за товарни автомобили на „Капитан Андреево“, „Лесово“ и „Дунав мост“

Американска ТЕЦ си търси 600 млн. лв. от НЕК

Американската топлоелеектрическа централа „ЕЙ И ЕС- Гълъбово“ има да получава близо 600 млн. лв. от Националната електрическа компания (НЕК). Това обяви в Гълъбово Оливие Маркет, изпълнителен директор на „ЕЙ И ЕС- България“. По думите му все пак има надежда скоро да бъдат разплатени дълговете в енергетиката.

„Миналата седмица енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че има прогрес. До няколко седмици се очаква банките да дадат техните оферти, след което в зависимост от тях процеса може да се развие бавно или бързо, в зависимост дали се налагат преговори или не“, коментира Маркет. Той увери, че в момента в който получат средствата ще изплатят и своите задължения. „ЕЙ И ЕС- Гълъбово“ дължи 119 млн. лв. за доставени въглища на държавната компания „Мини Марица-изток“.

„Има затруднения в мините, получаваме известия, че намаляват количествата на договорени въглища за доставка, което неминуемо ще доведе до намаление на производството в региона, така че това е сериозно притеснение за нас и се надяваме да бъде решен по-скоро този въпрос“, коментира изпълнителният директор по експлоатация на „ЕЙ И ЕС- Гълъбово“ Тодор Бележков. Той добави, че за разлика от други години от средата на 2015 г. централата е доста натоварена, блоковете се използват на максимална мощност особено в по-студеното време.

Ръководството на американската централа и кметът на община Гълъбово Николай Тонев откриха в понеделник първият етап от рехабилитацията на Младежкия център в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.