Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Румен Петков гневен: Къде е МВР-шефът Бъчварова при тези показни убийства?

„Отсъствието на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова е нелепо.“ Така зам.-председателят на АБВ Румен Петков критикува визитата на МВР-шефа в Китай на фона на двете убийства, които се случиха в порядъка на няколко дни.

В четвъртък вечерта в София беше разстрелян ликвидаторът на ВИС 2 Веселин Стоименов, а късно в петък и модният бос Александър Антов.

На първата за 2016 г. пресконференция на АБВ бившият ни вътрешен министър изтъкна, че отсъствието на Бъчварова и на главния секретар на МВР Георги Костов е необяснимо.

„Кой я е командировал в Китай? Този въпрос е към министър-председателя“, уточни Петков. „Той счита ли, независимо кога е договорено посещението, че в тази ситуация е нормално министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да отсъстват“, запита зам.-председателят на АБВ и констатира, че обстановката в момента е напрегната.

За искането на оставката на Бъчварова

По повод исканата от КРИБ оставка на министър Бъчварова, ако не бъдат разкрити кървавите престъпления от последните дни, Петков подчерта, че „тези брутални убийства няма как да не предизвикват възмущение не само в неправителствените организации, а и в гражданите“.

„Виждаме, някои от столичните райони тръгват на протест срещу бежанците и домовете, в които са настанени“, посочи Петков. Всичко това задължавало политическото ръководство на МВР да направи дебат, за да се набележат мерки за ефективност на действията. За пореден път Петков констатира, че бюджетът на системата за сигурност е крайно недостатъчен.

Ръководството на МВР и министър Бъчварова допуснали няколко груби грешки от встъпването й в длъжност. „Вече сме коментирали от нищо непродиктувания сблъсък между политическото ръководство на МВР и синдикатите в системата“, напомни Петков.

От друга страна зам.-председателят на АБВ изтъкна „изговорените от редица политици от РБ и други доста неверни, незаслужени думи към служителите на МВР”.

АБВ искат промени в кабинета

„Изправени сме пред необходимост от кабинетни промени“, обяви Румен Петков.

Попитан дали АБВ би поискала оставката на Бъчварова, Петков по-скоро се въздържа от отговор. Според него трябва да има диалог между НПО и отговарящите за различните секторни политики и тогава да се стига до крайни искания като тези на КРИБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.