Местан и отцепниците с нови места в пленарна зала, не им дават стая

На нови места в пленарната зала на парламента ще седят бившият лидер на ДПС Лютви Местан и петимата народни представители, които напуснаха движението.

От пресцентъра на Народното събрание заявяват неофициално пред бТВ, че засега не е предвидена още една стая, която да подслони вече независимите избраници.

Причина да се смята, че ще е необходим втори кабинет е, че бройката на депутатите, които не са в парламентарна група, вече набъбна до 11.

Местан и групата около него все още не са дошли в сградата на НС. Предполага се, че те ще се появят в последния момент, за да си спестят нежелано внимание от страна на медиите.

"На последния ред ще седна, където са местата за независимите депутати", каза пред бТВ Мариана Георгиева. Тя коментира, че ще с колегите й ще трябва да свикнат в с по-малкото парламентарно време, с което ще разполагат. И допълни, че ще се опитат да компенсират орязаните минути за изказвания с по-активно участие в парламентарния контрол.

"Спрямо бившите ни съпартийци поведението ни ще бъде колегиално, както към всички останали в залата", каза още Георгиева.

Велизар Енчев, който вече има натрупан опит като независим народен представител, бе категоричен, че не може да се говори за общи действия с Местан и хората му.

"С бандата на Местан няма да имаме група на независимите", категоричен бе Енчев, който миналата година напусна ПГ на "Патриотичния фронт".

В същия тон се изказа председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски. Той обясни пред БНТ, че Реформаторския блок, от който "сините" са част, няма да работят с отцепниците от ДПС.

„Не виждам вариант да припознаем и да работим с Лютви Местан, защото той е бил част от ДПС много дълго време", каза Лукарски.

Коментари

Задължително поле