Борисов: Трябва да балансираме между сигурността и туризма

Трябва да балансираме много внимателно между сигурността и туризма, заяви премиерът Бойко Борисов на въпрос на съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов дали променената геополитическа ситуация отваря възможности за българския туризъм.
„След няколко дни тук ще е министърът на туризма на Русия точно по тази тема. Ще се говори за отваряне на повече бюра и в Русия, и Украйна. Имаме проблем с издаването на визи на вход, като нашите юристи търсят как да решат това.”, обясни Борисов.
Той обаче напомни, че България е членка на ЕС и външна граница.
„Все пак имайте предвид и тероризма, който шества. Случват се ужасяващи неща, и то в най-посещаваните политически центрове. Трябва да балансираме много внимателно между сигурността и туризма. Въпреки това полагаме големи усилия да си възвърнем туристите.”, заяви министър-председателят.

Премиерът призова туристическия бранш да помисли за качеството на услугите, които предлага. "С инфраструктурата, която предоставяме, подпомагаме туристическия бранш. В листовките да се отбележи и за чистотата на реките и морето", каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес