Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

200 гайди ще огласят събора на овцевъдите край Лясковец

200 гайди ще огласят поляните край Петропавловския манастир над Лясковец при откриването на петото издание на Национален събор на овцевъдите. Това съобщи организаторът на традиционното събитие Симеон Караколев.

Проявата е насрочена за дните от 6 до 8 май. И тази година организаторите са подготвили богата и атрактивна програма- изложения на овце, кочове, агнета, кози, кучета, състезание по теглене на коне-тежковози, изложение на продукти от овче и козе мляко и месо, фермерски състезания, представяне на традиционни занаяти и музейни експозиции. Ще бъдат показани още селскостопанска техника и оборудване, народни борби, кулинарни шоута, веселби и нестинарски танци. Ще бъде обособен и кът за вегани.

Отново част от програмата е Националният фолклорен конкурс „Заблеяло ми е агънце“. Силно ще бъде международното присъствие на събора- очаква се да се включат над 20 държави, като в момента се водят преговори свои животни да покажат фермери от Великобритания.

Националният събор на овцевъдите в България бързо се превърна в едно от любимите и дългоочаквани събития в региона и се утвърди като най- мащабния в Северна България.

„Преди 5 г съборът бе разположен на площ от 40- 50 декара и събра около 60 000 души. През миналата година теренът надхвърляше 100 декара, а посетителите бяха над 160 000. Имаше 241 изложители, а животните бяха повече от 800. Очаква се тази година атрактивното събитие да бъде посетено от над 180 000 гости“, изтъкнаха инициаторите.

Симеон Караколев разкри, че има идея да организира Национален събор на овцевъдите в девет държави- Австрия, Чехия, Словакия, Хърватия, Босна, Сърбия, Румъния и Грузия. „Контактувам с различни организации в цяла Европа. Според мен това, което правим тук, е нещо, което впечатлява и тях. Когато реализираме инициативата за провеждане на събори в посочените държави, се надявам всяка една от тях да вкара свой акцент в програмата“, коментира Караколев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.