Община Разлог спечели дело за минерални сондажи

Върховният касационен съд реши стадионът в село Елешница и сондажите на минерална вода да се стопанисват от община Разлог. Това развързва ръцете на местната власт да кандидатства по различни проекти за развитието на туризма в населеното място.

„Четири години се борихме до постигането на справедливост. Частни фирми имаха претенции за собственост на сондажите и стадиона. Доказа се, че игрището винги е било общинска собственост. Сега вече можем да осигурим водоползване от страна на инвеститори, които искат да строят хотели и да предлагат СПА процедури”, заяви кметът на общината Красимир Герчев.

Той обясни, че минералната вода е с достатъчен дебит, с добри показатели и този ресурс трябва да ползва по предназначение и спазването на всички законови изисквания. „Тръбопроводът минава в близост до стадиона. Най-важното е, че вече можем да се разпореждаме с тези сондажи”, каза още Герчев.

Кметът на село Елешница Сашо Мицин уточни, че веднага стартират процедура за обособяването на санитарно – охранителна зона около сондажите. Заедно с общината ще се работи за сериозна инвестиция във футболния терен. „Целта ни е да превърнем този терен в модерно спортно и лицензирано съоръжение – с нови съблекални, с малка хотелска част. Минералната вода ще се ползва за възстановяване на спортистите. Тогава тук може да идват и елитни футболни отбори на подготовка. Вярвам, че в близките години ще осъществим тази инициатива”, сподели управникът на Елешница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони