Разследват старозагорски мол за кражба на ток

Старозагорски мол неправомерно е ползвал общински ток за фасадното си осветление и част от рекламните пана. Това стана ясно след проверка на общинския инспекторат.
"Преди два дни общински съветник сигнализирал, че търговският център на ул. "Хан Аспарух" ползва неправомерно ток от стълбовете на тролейбусната контактна мрежа и уличното осветление, за да захранва прожектори и коледни светлинки", потвърди зам-кметът Йордан Николов. Проверка на място в сряда установи, че това е вярно и моментално започна демонтаж на уредите, захранвани с общински ток.

Николов обясни, че собствениците на мола ще бъдат санкционирани по възможно най-тежък начин. По думите му това е криминално престъпление, затова са сезирани полиция и прокуратура, за да се установи кой е прекият извършител на деянието и има ли замесени и общински служители. "Към уличното осветление от месеци са били закачени общо девет прожектора, няколко реклами и коледни светлини", обясни зам-кметът. Всеки от прожекторите е харчил около 36 киловата енергия на денонощие. Тепърва ще се изяснява с колко е ощетен и общинския бюджет. От търговския център обявиха, че ще се проведе вътрешно разследване по случая, но вероятно става въпрос за техническа грешка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони