Смърт със 120 км/ч на изоставено летище

Младеж от кюстендилското от с. Крайници загина, след като карал с бясна скорост по неизползвано от години селскостопанско летище край селото, съобщиха от областната дирекция на полицията вчера.

Тежкият инцидент станал към 21,30 ч. във вторник. Йордан Х. /26г/ подкарал по дългата 2,5 километра писта на летището "Фолксваген голф", като заредил добре резервоара преди това. С него били и мъж и 14-годишно момиче от Крайници.

При високата скорост загубил контрол над колата, не съобразил къде свършва асфалтовата писта и се преобърнал в нивите наблизо. Фолксвагенът подскочил няколко пъти. Шофьорът загинал на място. Назначените експертизи ще установят с каква скорост се е движил голфът, коментарите са, че младият ром е заковал на километража 120-130 км. в час. Ще се установява и дали е бил употребил алкохол.

При преобръщането пострадал и 27-годишният Валентин Д., който е настанен с травми в ортопедията на дупнишката болница, и 15-годишно момиче, то е с травми по крайниците и шийните прешлени. Няма опасност за живота им.

Пострадалите извикали на помощ свои приятели с кола. Появилият се втори автомобил край летището даде повод за предположения, че става дума за автогонка, завършила фатално.

От полицията казаха, че в случая не е правена автогонка. Едната то версиите е, че младежът е изпробвал възможностите на колата си след ремонт и технически преглед. Загиналият е семеен, има момиче на година и половина. "Почернено е едно много добро семейство - трагедия", каза кметът на Крайници Мариана Димитрова вчера. Инцидентът още веднаж напомни, че бившото летище до пътя Дупница-Самоков често се използва за упражняване в лудо шофиране и гонки, бабаити си устройват надбягвания и автородеа, коментират в Дупнишко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право