С пищна програма Търново отбелязва Китайската Нова година

С пищен галаспектакъл Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година в края на месеца.

Пъстра културна програма очаква жителите и гостите на старопрестолния град на 31 януари в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. В 18 часа ще бъде даден старт на демонстрациите на традиционни китайски занаяти, а час по-късно ще е началото на атрактивната новогодишна програма.

Входът за галаспектакъла „Весела Китайска Нова година” ще бъде свободен. Организатори са Община Велико Търново и Посолството на Китай в България. Официалното отбелязване бе договорено още през март 2015 г. след разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и дипломатически представители на азиатската държава.

Програмата е разнообразна и атрактивна, като включва 15 отделни изпълнения. Пред публиката ще се изяви група от 40 артисти, музиканти, певци и танцьори. Включени са ефектни акробатични номера, традиционни китайски танци, музикално-певчески изпълнения и игра с публиката. В процес на подготовка е и специална изложба, посветена на изкуството, културата и фолклора на Китай. За публиката организаторите и артистите са подготвили много изненади.

Коментари

Задължително поле