Стоичков бил скритият коз на „Барса“ в Цюрих

„Барселона“ не е успял в плана си да „внедри“ като тайни агенти на „Златната топка“ Христо Стоичков и Луис Суарес. Българската и испанската легенда бяха в делегацията на клуба за церемонията в понеделник в Цюрих, за която в чартъра на каталунския гранд бяха 30 души.

Шефовете на „Барса“ не били съгласни Кака, определен от организаторите, да връчи наградата на Лео Меси. Въпреки че, когато спечели приза през 2007-а, бразилецът бе играч на „Милан“, той е свързван и с „Реал“, където премина 2 години по-късно.

За „Барса“ явно е било „политически неприемливо“ играч, асоцииран с Мадрид, да подаде най-важната индивидуална награда във футбола на Меси - модерния символ на синьо-червена мощ.

ФИФА съобщи 48 часа преди церемонията, че Кака е определен да се появи на подиума и да обяви името на победителя и не отстъпи от решението си.

С петата „Топка“ на Меси доминацията на „Барса“ в историята на приза е пълна - общо 11 приза. Останалите 6 са на сметката на Суарес, Кройф (2), Стоичков, Ривалдо и Роналдиньо. Явно и на ниво индивидуални награди Ел Класико е не по-малко оспорвано, отколкото на терена в преките дуели.

А Стоичков, срещнал стари приятели и съперници на церемонията в Цюрих, публикува в инстаграм снимка с Меси

„Гордея се с теб! Беше чест за мен да споделим този ден“, написа българският Кавалер на „Златната топка“ под фотоса.

Веднъж вече Камата връчи „злато“ в ръцете на гения от Росарио - „Златната обувка“ за 2013-а. Лео е казвал няколко пъти в интервюта, че има двама играчи, на които се възхищавал - Пабло Аймар в Аржентина и Стоичков в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят