Бургазлии ловят вандали със снимки

Димитър Николов призова съгражданите си да помагат в опазването на общинското имущество

В първия ден от Новата година камера е заснела на булевард "Стефан Стамболов" в Бургас автомобил, който се врязва в новата ограда пред спирката срещу БСУ, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от произшествието. Това е последният от поредица случаи на рушене на имущество в общината.

Само преди два дни пред "Труд" градоначалникът Димитър Николов коментира, че бургазлии заедно трябва да се борят срещу вандализма. Вчера от общината съобщиха, че ще публикуват в официалния си сайт - www.burgas.bg, фото или видео материали, показващи актове на вандализъм към хора и животни, рушене или кражба на обществено имущество. Общинска администрация призова гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща: [email protected]. Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, който е част от проекта "Интегриран градски транспорт". В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътно-транспортни произшествия, вандализъм и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция. С това се цели да се повиши сигурността и безопасността по бургаските улици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони