Районен кмет в Пловдив обяви война на незаконните сметища

Кметът на район "Източен" Николай Чунчуков обяви война на незаконните сметища в кв. "Столипиново". Затова започват масирани акции срещу изхвърлянето на битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места в гетото. Това бе решено на работна среща с представители на ОП "Общинска охрана", Общински инспекторат, Общинска полиция, Шесто районно управление на МВР-Пловдив и ОП "Чистота".

"Съвместните действия през м.г. дадоха добър резултат и старите сметища вече ги няма. Но в последните дни се забелязва изхвърляне на отпадъци на нови места и затова още от началото на 2016 г. координираме действията между институциите, за да предотвратим замърсяване на Столипиново и района. Набелязахме и мерки за решаване и на други въпроси, свързани с чистотата, сигурността, незаконното отглеждане на животни и използване на каруци", каза районният кмет Чунчуков.
Зам.-кметът на Пловдив Златин Велев пък се ангажира с поставянето на видеокамери по бул. "Марица юг", откъдето хора от други райони минават, за да изхвърлят строителни отпадъци в "Столипиново".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони