Цветанов: Нападките се преодоляват с много работа

Трябва да бъдем по-спокойни и по-издържливи, защото МВР е най-тежкият ресор във всяко правителство в последните 26 години и всеки министър на вътрешните работи трупа много негативи, когато иска да си свърши работата. Това заяви в предаването „Лице в лице“ заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов по повод гневните нападки на Румяна Бъчварова към медии и бизнес на пресконференция по-рано днес. Тя скочи след като я обвиниха, че е в Китай, докато у нас стават убийства.

Трябва да сме по-внимателни и устойчиви на всички нападки и да преодоляваме това с много работа, подчерта Цветанов.

Трябва да работим, всеки има право да изразява своето мнение, не смятам, че това е заплаха за националната сигурност, коментира още той.

"Като бях вицепримиер и министър на вътрешните работи през септември 2009 г. се случи 18-о отвличане в държавата. И една репортерка ме попита: "Ще си подадете ли оставката?". Аз какво направих: Изслушах я и мобилизирах целия ресурс на министерството и сега бандитите са в затвора", описа Цветанов свой критичен момент като вътрешен министър.

След това допълни, че реакцията на Борисов след гнева на бизнеса за убийството на двамата големи бизнесмени Антов и Стоименов е дала послание към полицаите и ръководството на МВР- да се захващат здраво за работа, защото обществото очаква резултати.

В края на разговора Цветанов вметна, че на обвинените срещу него от страна на Сергей Станишев за тотално подслушване през 2013 година отдавна е сложен край. "Всичко това приключи. Вносителите на техниката заявиха категорично,че цената й е намалена с 50 хиляди евро именно защото не е имала такъв софтуер-да се правят подслушвания", каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика