Възрастно семейство почина от студ, дъщерята скри смъртта им

Възрастна двойка почина в дома си в ловешкото село Радювене, а 60-годишната дъщеря не съобщила с дни за смъртта им няколко дни съобщава бТВ.

Дъщерята Мария, разказва, че първо е починала майка й, и докато я приготви за погребване, на следващия ден починал и баща й. Жената обяснява, че не е знаела какво да прави. Допълва, че са палили печката но коминът е разбит, пушекът върви през циглите, и често са отваряли вратата, за да се издими.

Мария не е търсила помощ, след като майка й е починала, защото започнала да я приготвя, след това е мислила да търси ковчег, а междувременно баща й починал на следващия ден. Успяла да се свърже със своя братовчедка, която раздвижила нещата.

Жената преживявала с пенсията на родителите си. Тя е категорична, че пенсиите на двамата не са били причина да запази в тайна смъртта на родителите си.

„Аз ги оплаквах от сутрин до вечер, спях до тях и плачех, не знаех какво да направя”, казва Мария.

Кметът на село Радювене обяснява, че тъй като починалите не се водят ловешки граждани, нямат настоящ адрес - не могат да получават помощи. Според него семейството не е било затруднено, докато са имали пенсии. Сега обаче жената е в тежко социално положение.

В коментар на факта, че родителите й са починали от студ, кметът казва пред бТВ: „Това е нейн проблем, защото не е поддържала печката, дърва има”. Той добавя, че Мария е отишла при него в понеделник, за да поиска ковчези, на него му се сторило странно двама души да починат едновременно и се обърнал към органите на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини