CNN: Идва сибирски студ, -18 и сняг в София

Истински студ ни чака от идната седмица. Градусите в цялата страна ще паднат, като дори максималните ще са под нулата. Вторник ще е най-студеният ден, сочи осемдневната прогноза на CNN, показа проверка на Труд онлайн. Времето ще е още по-мразовито от това, с което започна Новата година. 

Във вторник, 19 януари, градусите в София ще паднат до минус 18. Максималните ще са минус 5, което е с цели 10 деления по-малко в сравнение с днешната прогноза за столицата. Във Варна и Бургас термометрите тогава ще сочат от минус 1 до минус 10.

В най-студения ден в Пловдив сутринта ще е минус 12, а максималните ще са минус 1. Според прогнозата на CNN следващата седмица се очертава мразовита и за Видин - след вторник там термометрите през нощта и сутрините ще отчитат -12,-13 градуса. Новата седмица там ще започне с дъжд. 

Сняг

По морето и в София до вторник се очакват валежи от сняг, а след това - облаци и слънце.

Температурите за София цялата идна седмица ще са ниски - минималните ще са от минус 2 до минус 5. След студения вторник времето няма да омекне - минималните ще са малко по-високи - до минус 14.

Мразовит уикенд

Прогнозата показва, че ни очаква и един мразовит уикенд. В събота - 16 януари, ще има и условия за поледици. В края на следващата седмица обаче, макар че ще е много студено, поне ще е слънчево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето