Врачански прокурор обяви протеста на хората за натиск. Хиляди споделят "Аз съм Тодор"

Протестите и изказванията на врачани за смъртта на пребития до смърт в центъра на града Тодор са натиск върху прокуратурата, заяви окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. Той призова хората да се успокоят и да оставят разследващите органи да си свършат работата, предаде Тribali.info.

Начков е почувствал натиск след вчерашния протест пред сградата на районното полицейско управление в града, след като хората разбраха, прокуратурата е повдигнала обвинение на двамата братя за непредумишлено убийство и за причиняване на лека телесна повреда.

Междувременно, както Труд писа, главният прокурор Сотир Цацаров лично се зае със случая. Ще има оперативка, на която ще бъде обсъдено дали обвинението срещу двамата братя да не бъде преквалифицирано в по-тежко.

Протестиращите отправиха обвинения, че за пореден път полицията и прокуратурата няма да си свършат работата. По-рано през деня приятелката на 18-годишното момче Грета, заяви, че в момента всичко сочи, че разследващите ще изкарат Тодор виновен. Тя бе категорична, че не момчето е извадило бокса, а двамата братя Дамянови.

Прокурорът: Хората пред нас казват едно, пред камерите - друго

„Трябва да кажа, че някои от протестиращите снощи, които са били сред свидетелите на случилото се и са били разпитани от полицията, са дали коренно различни показания от това, което казват пред камерите и в социалните мрежи. Ние си вършим работата. Не можем да съдим човек без да сме разгледали делото. Има една поговорка „Когато общественото мнение влезе в съдебната зала, законът излиза“, категоричен е Начков.

Хората споделят снимката на момчето във Фейсбук

"Днес и утре аз съм Тодор! Защото днес беше той, утре може да съм аз или вие или вашето дете, внуче , племенник !
Споделете и подкрепете!
Това е трагедия за нас, за България!" Този текст се разпространява към снимката на убития дванайсетокласник с текст на нея "Аз съм Тодор".

Погребват ученика утре 

Нова тв съобщи, че погребението на Тодор, който тази година щеше да е абитуриент, ще е утре. До 10 дни щял да стане ясен резултатът от аутопсията. Засега няма яснота защо точно е починал ученикът - дали заради глътнат език, инфаркт или заради побоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини