Министър Лиляна Павлова открива трети център в Русе

Министър Лиляна Павлова ще открие идния вторник т.нар. трети център в Русе с изградения пешеходен подлез до мултифункционалната зала "Булстрад Арена", съобщиха от общинската управа. Реконструираният участък на кръговото кръстовище по булевардите "Липник" и "Цар Освободител" беше отворен предсрочно на 15 декември м.г. При ремонта са обособени ленти за автобуси и за паркиране на автомобили.

Проектът се финансира с над 29 млн.лв. по ОП "Регионално развитие" и от общинския бюджет. Той включва 8 компонента и е със срок 36 месеца. Част от строителството е пробивът "Кауфланд" с прокараната нова улица под изградения жп надлез, която свързва кв. "Родина" с центъра на града. Вече е въведена електронна система за таксуване на пътниците, управление на обществения транспорт и информационни табла.

Нови улици, кръстовища и спирки ще подобрят и инфраструктурата в кв. "Чародейка". Предвиждат се и 14 км обособени велоалеи за пешеходци, част от които вече са готови.

Кметската управа спаси на косъм проекта, защото 25 собственици на жилища в кв. "Родина" обжалваха подробния устройствен план за изменение на улична регулация от бул. "Липник" до ул. "Чипровци" в Административния съд. Три фирми предоставиха безвъзмездно на общината 3,7 дка терен по трасето, а впоследствие Темида отхвърли жалбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони