Това е най-лудият сезон в Англия за XXI век

В Англия се опияниха от кръга във вторник и сряда, произвел няколко зрелища, 34 гола в 10 двубоя, червени картони, обрати, драми...

Оказа се, че за първи път от 2001 година лидерът е с толкова малко точки в средата на януари - „Арсенал“ и „Лестър“ делят върха с по 43, а преди 14 години „Лийдс“ е бил пак с толкова.

С други думи, няма изявен фаворит, всички губят точки и битката за титлата е напълно непредвидима.

Тимът на Арсен Венгер се виждаше с 4 точки аванс в 21,40 ч местно време в сряда. В този момент „Арсенал“ удържаше 3:2 на „Анфийлд“ срещу „Ливърпул“, а в Лондон „Тотнъм“ и „Лестър“ играеха при 0:0.

Но Роберт Хут вкара за 0:1, с което „лисиците“ отмъкнаха като плячка трите точки в столицата, а Джо Алън вкара от въздуха изравнително попадение за „Ливърпул“. Така точките станаха равни.

Скандално съдийско решение в добавеното време попречи на „Манчестър Сити“ да доближи лидерите само на точка. Гостите от „Евертън“ удържаха 0:0, като в последните секунди Джон Стоунс фаулира в наказателното поле Рахийм Стърлинг, но дузпа за „Сити“ не бе отсъдена.

Така на върха нещата са в този вид: „Арсенал“ - 43 точки и плюс 16 голова разлика, „Лестър“ - 43 точки, плюс 13 гола, „Сити“ - 40 точки. Четвъртият „Тотнъм“ е с 36 пункта.
На пресконференцията след края на мача Клаудио Раниери, мениджър на сензацията „Лестър“, се изсмя на въпрос за титла. Но увери, че играчите му ще бъдат много разочаровани, ако не влязат в топ 4.

Вчера в онлайн анкета на Би Би Си мачът от „Анфийлд“ в сряда бе избран за най-зрелищен за сезона - 34% от феновете гласуваха за него.

„Арсенал“ привлече халфа на „Базел“ Мохамед Елнени за 5 милиона паунда. 23-годишният играч може да дебютира още през уикенда срещу „Стоук“ навън.

На другия край на класирането също е изключително напрегнато. „Челси“ не успя да бие у дома „Уест Бромич“ (2:2) и остава с 24 точки, само на 6 над зоната на изпадащите.
След мача камерите уловиха собственика Роман Абрамович в ложата му, седящ сам и с видимо угрижен поглед към празния терен.

В драма с 3 гола на Джърмейн Дефоу „Съндърланд“ обърна като гост „Суонси“ от 1:2 до 4:2.

Ван Гаал към репортер: Ей ти, дебелак!

Луис ван Гаал се забърка в скандал с репортер от вестник „Сън“ след 3:3 на неговия „Манчестър Юнайтед“ като гост на „Нюкасъл“.

Журналистът Нийл Къртис провокативно пита на пресконференцията: „Какво ще кажете за Уейн Руни сега?“ Холандският мениджър бе критикувал капитана си, а той вкара два гола в мача. Ван Гаал отвърна: „Това е тема, която ти повдигаш, не аз. Ти, дебелак!“, след което посочи Къртис. „Минаваш границата“, предупреди репортерът.

Асоциацията на пишещите за футбола журналисти ще иска наказание за треньора на „Юнайтед“. То може дори да включва отстраняване от тъчлинията за един мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят