Деси Цонева роди момиченце

Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

Оставиха в ареста жената, обвинена за убийството на приятеля си в Костенец

Задържаният за убийството на фелдшер от село Орешник остава под стража

Японска компания иска да продава наши млечни изделия, мед и пчелни продукти

Бургазлийка на световния конкурс „Мис Планет“

Жан Клод Юнкер: Не виждам причина да бавим Брекзит след сделката

Условна присъда за причинена смърт по непредпазливост при дърводобив

Чужденец изтрезнява в ареста, шофирал ТИР с 2 промила алкохол

Чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ в Бургас

Борисов: Ще бъде историческа грешка, ако не бъде дадена перспектива за ЕС на Албания и Северна Македония (ВИДЕО)

Петр Келнер купува Би Ти Ви Най-богатият чех придобива и телевизиите в Румъния, Чехия, Словакия и Словения

РИОСВ – Пловдив наложи санкции за над 318 000 лева през 2015 г., 50 000 лв. на свинеферма

Финансови санкции в общ размер от 318 441,23 лв. за нарушаване на екологичното законодателство е наложила през 2015 г. РИОСВ (Регионалната инспекция по околната среда и водите) в Пловдив.

Експертите са извършили 1498 проверки на 1420 обекта и са издали 494 предписания за установени нарушения, 64 акта, 16 текущи месечни санкции и 82 наказателни постановления. Събраните суми от наложени санкции и глоби през 2015 г. и предходни години възлизат на 291 167.95 лв., съобщиха от екоинспекцията.

Най-голямата санкция през 2015 г. е 50 000 лв. и е наложена на свинеферма в село Белозем с капацитет от 15 170 места за отглеждане на прасета. Според експертите там се извършва дейност без комплексно разрешително и системно нарушаване на екологичното законодателство, за което е сезирана Икономическа полиция и Районна прокуратура.

Собствениците на свинефермата от фирма „Стомар Инвест“ са обжалвали солената глоба пред Районния съд, а в момента се чака решение на Административния съд по спорния казус.

През ноември 2015 г. РИОСВ – Пловдив e сигнализирала прокуратурата за притежание и излагане на публични места на препарирани екземпляри на морски и скален орел, които са защитени от Закона за биологичното разнообразие. Поради изключителната си рядкост морският орел, изложен в баровски ресторант в Старинен Пловдив, попада и в разпоредбите на чл. 278 д от НК, който предвижда глоба и лишаване от свобода до 5 г.

През декември 2015 г. РИОСВ-Пловдив затвори цех за дървени въглища в село Красново за неспазване на екологичното законодателство след обаждане на „зеления“ телефон на екоинспекцията, на който през 2015 г. са приети и обработени над 380 сигнала.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.