Миков: Лявата политика е без алтернатива като гледаме накъде води страната дясната коалиция

„БСП ще се събере на конгрес през април с нагласата да артикулира още по-ясно лявата политика, необходима на България като алтернатива на днешното дясно управление.“ Това коментира председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от Фокус. Според него лявата политика е единственият възможен избор с оглед на това накъде дясната коалиция води страната.

„Конгресът ще бъде през април, но до тогава ще има пълен цикъл отчети и избори на партията. Избори на всички равнища. Знаете, че само БСП е демократична партия и за това държим на тази организация, колкото и трудна да е тя“, каза още той.

Миков допълни, че всичко това ще бъде съпроводено с политическа дискусия в сферата на здравеопазването, на образованието, на социално-икономическата сфера. Както и какво се случва с малкия и средния бизнес у нас, как живеят хората от третата възраст освен, че раждаемостта е на най-ниското равнище от следвоенните години.

„Това са все въпроси, които ще бъдат в рамките на конгресната дискусия, за да може да влизат и в конкретните документи през месец април. А що се отнася и до това дали ще има кандидати – в БСП винаги, пак казвам като демократична партия, има повече от един кандидат за различните позиции, така че приемам това нещо за нормално“, каза той.

Миков заяви, че за него няма битка за председателската позиция в БСП, а по-скоро по време на различните форуми ще стане ясно какъв курс трябва да поеме партията според редовите социалисти. „Да си председател на всяка цената не е достатъчно“, обобщи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика