Обирджии отмъкнаха цял банкомат в Банско

Нагли обирджии задигнаха цял банкомат от центъра на курорта Банско. Устройството е било монтирано на сградата на „Банка ДСК”. В района има видеокамери, които са заснели наглия обир.

По първоначална информация на записите се вижда как два джипа издърпват вързания с въжета банкомат и след като го изтръгват, обирджиите изчезват в неизвестна посока.

Сигнал за кражбата е подаден в 03,45 часа тази сутрин, заявиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград. За случа е уведомена Районна прокуратура – Разлог, образувано е досъдебно производство.

Полицейски служители и криминалисти работят по установяването на извършителите на престъплението , не се съобщава колко пари е имало в банкомата, но се предполага, че е бил пълен. Наказанието е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

В Банско се коментира, че крадците са използвали крадена кола за наглия удар.

Обирът в Банско е идентичен с този в Гърмен, където също бе задигнат банкомат. Кражбата стана на 24 ноември миналата година, устройството се намирало в преддверието на „Банка ДСК". Банковият клон се намира на 40 метра от сградата на общината, до него има заведение. Крадците вързали с дебело въже банкомата и го изтеглили навън с помощта на автомобил. После го качили във возилото и офейкали. Банкоматът не е бил прикрепен към стената, намирал се след външната врата, преди да се влезе в самия банков клон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право