Пребиха с бухалки журналиста, спечелил 600 гласа на изборите в Поморие

Журналистът и кандидат за общински съветник от Поморие Стоян Тончев е бил нападнат и пребит жестоко от няколко мъже снощи. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Тончев нашумя с предизборната си кампания, в която се рекламираше с мач, който посича октопода под надслон "Поморие може повече".Той не успя да влезе в местната власт, защото партията му "Зелените"спечели едва 3% или малко над 600 гласа. За сравнение победителите от ГЕРБ са с почти 4000.

Множество травми по главата

След нападението мъжът е настанен в МБАЛ – Бургас, с комоцио, счупен нос, изкривена челюст и травми по главата. Предстои да му се направи скенер, за да се прецени дали ще се оперира.

Всичко започнало вчера около 22.30 ч., докато се прибирал със свои приятели, допълва offnews.bg. Тончев разказва, че на разстояние, което се изминава за пет минути, на ул. „Солна“, нападателите изкарали бухалки и ножове. Видял е единия от побойниците си, но не го познава.

„До кога смяташ да пишеш?“, пита ли го те, докато го налагали жестоко. Стоян Тончев смята, че именно работата му е причина за нанесения бой. Уточнява, че не е писал от доста време, така че нападението е било подготвено.

„Нещо, което е засегнало някой много. Според мен е някой властимащ. Пиша за неща, от които не съм доволен. Увеличението на данъците, изплащането на суми над договореното. Нормално е аз да не съм удобен. Най-страшното е, че това, което става с мен, то ще служи и за пред другите журналисти, да внимават какво правят. Това е в държавата на мутрите – мутренското управление. Това е България. И сме управлявани от треторазрядни, прости мутри“, казва Тончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони