Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Съдят повторно бивша зам.-шефка на ОбС-Пловдив за измама за 50 000 лв.

В Районния съд в Пловдив в петък бе даден рестарт на делото срещу бившия зам.-председател на местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Сузана Николова и Вакрил Тодоров, подсъдими за измама в размер на 50 000 лв., с които ужилили собственичката на детски център „Теди“ Юлия Костадинова през юни 2011 г. Потърпевшата завежда дело, което приключва през 2014 г. с решение на Районния съд за 3 години затвор за Вакрил Тодоров и оправдателна присъда за Сузана Николова.

Заради процесуални пропуски делото е върнато от Окръжен съд и стартира отново с разпит на 9 свидетели. Обвиненията срещу Вакрил Тодоров и Сузана Николова са по чл.211 от НК за причинена имотна вреда в особено големи размери с цел набавяне за себе си на облага чрез възбуждане и поддържане на заблуждение на Юлия Костадинова. 58-годишната жена закупила през 1997 г. съборения ресторант „Лаута“ и павилиона, в който се намира детски център „Теди“.

В края на 2009 г. започнали да идват служители от кметството на район „Тракия“, които твърдели, че павилионът е незаконен, като собственичката била подложена на постоянни атаки. Затова тя приела предложението на певицата Елена Чаушева да я запознае с неин приятел и шеф на фирма за строителен надзор, който да помогне на Юлия Костадинова да подготви нужните документи и получи право на строеж. Въпросният човек се оказал Вакрил Тодоров, с когото Костадинова бързо се сближила и дори ходели заедно със семействата си на почивки в Турция. На 28 юни 2011 г. се стигнало дотам, че Юлия дала 50 000 лв. на Вакрил срещу обещанието, че на сесия на ОбС ще се узакони правото на строеж на детския център и така ще може да надгражда.

Вместо това местният парламент решава да прати парцела, който е общински на конкурс през 2012 г. На него се явявят 4 фирми, две от които – „Центурион“ и „Валкирия“, са на Юлия Костадинова, но те са декласирани с мотива, че са изпуснали с 2 минути крайния срок за подаване на документите. Бизнесменката започва да си търси дадените 50 000 лв., но на среща между тримата Сузана Николова й заявява повече да не я търси. Междувременно със заповед на кмета Иван Тотев конкурсът е анулиран и собственичката няма никакви проблеми около детския център „Теди“, който функционира и днес. Парите й обаче не са възстановени и затова тя завежда дело в съда, за да си върне 50 000 лв.

Под клетва Юлия Костадинова обяви в съда, че многократно е давала пари на Вакрил Тодоров – първоначално 1000 лв., после 2000, 3000 и 5000 лв., накрая му броила 16 000 лв. за геодезическо заснемане, схема за разполагане и други документи за узаконяване на детския център край картинг писта „Лаута“. „На 1 юни 2011 г. ме запозна със Сузана Николова на детско тържество в центъра. Каза ми, че тя е човекът, който ще свърши работа. На 28 юли 2011 г. му дадох 50 000 лева, за да ми уреди право на строеж за 5 години. Той ми каза, че парите са за Сузана Николова и тя ще ми помогне. Тя лично не ми е искала, парите винаги давах на Вакрил“, декларира в съдебната зала собственичката на „Теди“. След скандала, Костадинова си поискала обратно парите от Вакрил и съпругата му, но те й казали: „Иди си търси парите от Сузана!“ Самата Сузана Николова отрича обвиненията и твърди, че е невинна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.