Германски министър хапна българска баница и луканка

В рамките на месец април ще започнем организирането на щандове с български стоки най-вече в Берлин. На тези щандове ще промотираме български продукти, а в началото продължителността ще бъде една седмица. Това заяви зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев, след откриването на българският щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица“ - 2016 в град Берлин.

Той се срещна с представители на големите германски търговски вериги, на която е постигната договорка през месец април да стартира „българска седмица” в тях.

По думите му, основният интерес на германските потребители е насочен към българското вино, но млякото и млечните продукти също са широко застъпени на немския пазар. „Има специален интерес и към биологичното производство, плодове, зеленчуци, мед и традиционни месни специалитети с географско обозначение. Това са стоките, за които се договорихме, че ще бъдат промотирани”, допълни зам.-министър Грудев. Той поясни, че на тези щандове традиционно ще присъства и всички продукти, които са свързани с розата и розовото масло.

Българският щанд на изложението беше посетен от германския министър на земеделието Кристиан Шмит.
Германският министър опита българска баница, пита със сол и червен пипер и луканка. Той получи от зам.-министърът на земедлието Васил Грудев кошница с традиционни български храни - саламурено сирене, луканки, продукти от роза и вино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес