50 хиляди македонци минали през Гюешево по празниците

Около 50 хиляди македонци са минали през ГКПП-Гюешево от 30 декември м.г. до вчера, казаха капепейци. Повечето карали почивка по нашите курорти Банско, Боровец, Пампорово, Велинград и др. И при съседите край тяхната Коледа /7 януари/ се събрали няколко празнични и почивни дни и те поели към българските дестинации.

"Има 50-60% увеличение на македонците през пункта, сравнено със същия период на м.г. , за седмиците след "католическата" Коледа до средата на януари. При това напливът е и при прилаган 100-процентов контрол на преминаване, задължителен и за гражданите на страни членки на ЕС и от държави които не членуват в Евросъюза, въведен след терористичните атаки в Париж и в Белгия", поясни капепец на Гюешево вчера.

Около 500-600 от съседната страна по Нова година са идвали в Кюстендил, за да регистрират фирма с адрес в града, да подадат документи за двойно гражданство, да купят и регистрират кола и др. Македонците си хващали гид кюстендилец, който да извърши от-до регистрацията и услугата им срещу 50 евро на човек. Обикновено "консултантът" ползвал своя лична карта, за да прави банковите плащания, казаха фирмаджии и финансисти по Кюстендил вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони