Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Нова швейцарска политика: Конфискуват скъпите вещи на бежанците

Бежанците, пристигащи в Швейцария, ще трябва да предават на държавата всичките си вещи на стойност над 1000 франка – така щели да подпомогнат изплащането разходите, които властите ще правят за тях, съобщава швейцарската телевизия SRF, цитирана от агенция „Фокус“.

Информацията е от репортаж, излъчен вчера. В него е показан документ, получен от сирийски бежанец. Според написаното, чужденецът трябва да предаде на властите повече от половината пари в брой, спестени от семейството му, след като е платил на трафиканти да им помогнат да достигнат алпийската държава.

Репортажът показва и информационна брошура за бежанци която гласи:

„Ако имате собственост на стойност повече от 1 000 швейцарски франка, при пристигането си в бежански център вие трябва да предадете тези финансови средства в замяна на разписка“.

Според излъчения материал на SRF, швейцарският Държавен секретариат за миграцията (SEM) е определил мярката като законна.

От SEM са заявили, че законът задължава просителите на убежище и бежанците да допринасят, когато е възможно, за покриването на разходите по обработването на техните заявления и получаването на социална помощ.

Представители на неправителствени организации определят подобна практика като несправедлива и са на мнение, че тя трябва да бъде променена.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.