„Реал“ мисли трансфери за над 300 млн. евро

„Реал“ (Мадрид) е готов да излее над 300 млн. евро за трансфери в рамките на две седмици до края на януари.

ФИФА наказа „белите“ и „Атлетико“ за неправомерни привличания в школите на деца и юноши. Двата клуба нямат право да картотекират нови в два трансферни периода - лятото на 2016-а и януари 2017-а. Следователно „кралете“ могат да включват нови в състава до 31 януари, а после чак от 1 юли 2017-а. И затова планират да изхарчат набързо парите за 4 трансферни периода.

Десетки медии по света импровизираха по темата и изброиха над 50 елитни футболисти. Най-скъпите са на кота стотина милиона евро - Пол Погба („Ювентус“), Серхио Агуеро („Манчестър Сити“) и Еден Азар („Челси“). Сред плъзналите имена личат още Давид де Хеа („Манчестър Юнайтед“), Марио Гьотце и Роберт Левандовски („Байерн“) и кой ли не.

„Ще видите, ще подадат жалби и ще отменят наказанията“, прогнозира Арсен Венгер, треньор на „Арсенал“.

Да, „Реал“ и „Атлетико“ оспориха санкциите. „Уверени сме в своята невинност“, обяви генералният директор на „балета“ Хуан Санчес. На извънредна пресконференция „Бернабеу“ скочи срещу наказанието. ФИФА посочи 39 млади играчи, за които има данни за нарушения, като санкцията е наложена заради 8. В разширения списък странно как влизат и четиримата синове на треньора Зинедин Зидан (на възраст от 10 до 20 г.), като двама са в осмицата.

В. „Марка“ твърди, че ФИФА получавала информация от анонимни доноси. Намекът е за врагове на „Реал“ от типа на „Барселона“ или тайнствени шпиони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят