Бойко Борисов: Член на ВСС не ми е пращал есемес (обзор)

Не член на ВСС, а съветници на Бойко Борисов му препратили есемеса, който той пък препратил в четвъртък на шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов във ВСС. Това обясни самият премиер вчера. Той подчерта, че съобщението не е заплашително за Панов.

"Мои съветници ми прeпратиха този SMS и аз, понеже му бях обяснил, а и той самият сутринта е казал - да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той пак няма да дойде. Затова аз му го препратих, защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта строителство, обзавеждане, инфраструктура" , каза Борисов. Той добави: „Аз нямам навика да си препредавам кореспонденциите.“

Министър-председателят увери още, че с Лозан Панов винаги са имали „прекрасна комуникация“. "Когато го беше страх след една катастрофа, аз лично съм говорил с него да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи, пратих и тогавашния главен секретар, и полиция да го охранява, да му покаже, че свободата и сигурността са гарантирани", припомни той. После разясни защо е обвинил шефа на ВКС, че се бърка в политиката - защото той започнал да го пита за едно или друго гласуване на ПГ на ГЕРБ.

„ВСС многократно ме е канил да ме изслушва по разговорите между (съдийките) Ченалова и Янева. В телефонен разговор с Панов съм обяснил, че съм готов да отида, но те нямат право да ме викат“, допълни премиерът. Той повтори, че не е говорил с Цацаров за

"опраскване" на Янева, а Ченалова приел веднъж по нейно многократно настояване и й отказал подкрепа. „Отидох във ВСС не на закрито заседание, а на открито пред всички медии, отидох, казах всичко, което имам да кажа, и си отидох, заключи Борисов.

Стиснали си ръцете със Сашо Дончев

Видях се с шефа на "Овергаз-холдинг" Сашо Дончев по повод кризата с доставките на газ, съобщи министър-председателят Борисов. Той коментира: „Винаги сме имали добра комуникация с него за инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че моите страхове и неговите страхове са били плод на една действителна интрига. Разбрахме се, стиснахме си ръцете и се надявам, че с него няма да имаме проблеми. С времето всяко нещо си идва по местата.“

Ченалова на разпит в ДАНС

Уволнената съдийка Румяна Ченалова за пореден път се яви в ДАНС вчера. Този път била разпитвана като свидетел за търговско дело.

„Видяхте със злополучния есемес, изпратен от неидентифициран член на ВСС до премиера и после от премиера до председателя на ВКС, как, без да искат (членовете на ВСС - б.а.), доказаха, че нещата се случват точно така, както са казани от Владимира Янева (в „Яневагейт - б.а.)“, коментира Ченалова на излизане от ДАНС.

После обясни, че само у нас можем да се правим, че „нещата не са се случили“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право