БГ ТИР със 106 полузадушени сирийци спрян в Турция, арестуваха двама нашенци

106 сирийци, от които 45 деца, бяха извадени от ТИР с българска регистрация в следобедните часове днес. „Тирът е бил претъпкан, хората са били полузадушени", предаде 24rodopi.com, позовавайки се на репортери в Одрин. Арестувани са петима души, двама от които - българи.

Камионът е пътувал от Истанбул за България, превозвал строителни материали, се казва в оскъдната информация на турските власти.

Преди българската граница екипи на жандармерията са спрели ТИР-а за проверка. Действали по сигнал. Пред машината се движела лека кола, също с българска регистрация. Ескортиращият автомобил също е задържан, съобщиха неофициални източници.

При огледа зад строителните материали, са открити 106 нелегални бежанци, които по-късно са отведени Областната полиция в Одрин. Арестувани са 5-ма души, двама от които са български граждани. Единият е установен - Г. Д.

ТИР-ът е със старозагорски номер. Те ще бъдат изправени пред съда в събота. На заседанието ще се реши дали задържаните да останат зад решетките. След извършени медицински прегледи, бежанците са настанени в лагера "Тунджа" край Одрин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят