Най-младият професор у нас: Медиите трябва да оказват настиск над влaстта

Политическата система е безотговорна към проявите на агресия, които са ежедневие в нашето общество. Единствено натискът на „четвъртата власт“ може да промени отношението на властимащите. Това заяви най-младият академик у нас Дроздстой Стоянов пред бТВ, коментирайки трагедията във Враца, при която 18-годишно момче бе пребито со смърт.

От ключово значение е медиите на оказват натиск на политическия елит, не по време на подобни инциденти като убийството във Враца, а в периода между тях, смята професорът. Това би бил единственият начин да се предприемат адекватни мерки за превенция на подобни трагедии, изтъкна той.

Защо най-младият академик у нас няма да напусне България

Проф. д-р Дроздстой Стоянов определя себе си като страдащ от родолюбие, което не му позволява да напусне България, въпреки множеството възможности за международна кариера и признание. Разказва, че учи петокурсниците по медицина да не се отказват и емигрират, защото така „няма да останат читави хора, така че българската държавност да пребъде“.

Увеличават се случаите на паническите разстройства

Експертът по психология и психиатрия коментира, че през последните години у нас са зачестили случаите на панически разстройства. Той има свое, „нестандартно“ обяснение за появата им. Според него новият облик на откритата през 19 в. хистерия са паническите разстройства. Болестта е известна като „великата имитаторка“, защото „може да имитира симптомите на всякакви други заболявания“, обясни проф. д-р Стоянов.

Кой е професор Стоянов

Експертът и екипът му са в основата на откриването на Комплекс за транслационна невронаука в Пловдив – единственият такъв център на Балканите. Благодарение на магнитно-резонансното изобразяване установяваме чувствителността на всеки пациент към различните антидепресанти и други медикаменти, поясни професорът.

Винаги съм твърдял, че съм имал порядъчно пакостно детство, заяви д-р Стоянов. Разказва, че необичайното му име е комбинация от имената на двамата му родители - Дрозда и Стоян.

Проф. д-р Стоянов смята, че семейството му е неизбежният фактор, който го е подтикнал към интелектуалното развитие. Проф. д-р Стоянов е бил 15-годишен, когато завършва едновременно руския дипломатически лицей в София, средно общообразователно училище и английска гимназия. На 21 години се дипломира с отличие в Медицинския университет в София, а на 33 г. става най-младият професор в България.

Коментари

Задължително поле