Скандален гол спаси „Челси“ от загуба №10

Шампионът „Челси“ се спаси от десетата си загуба в първенството със скандален гол на капитана Джон Тери. Защитникът изравни за 3:3 срещу „Евертън“ в деветата минута на добавеното време, като при попадението бе в засада. Не стига, че голът бе нередовен според правилата, ами дойде и когато часовникът показваше 98:17 минути, при 7 добавени от рефера.

Разбира се, гостите бяха бесни...

Бранителят Тери, който играеше мач №700 в кариерата си, откри резултата в тяхна полза с автогол, а Кевин Миралас удвои.
Само за две минути през второто полувреме Диего Коща и Сеск Фабрегас изравниха, а Рамиро Фунес Мори вкара в 90-ата за 3:2 в полза на „Евертън“.

Така шампионът е с 25 т., на 6 от зоната на изпадащите, но „Суонси“ (18-о място) е с мач по-малко.

На върха поне за няколко часа се качи „Манчестър Сити“, разгромил с „Кристъл Палас“ с 4:0. Серхио Агуеро заби два гола, Давид Силва и Фабиан Делф добавиха останалите.
„Сити“ е с 43 точки и по-добра голова разлика от „Арсенал“ (който играе днес срещу „Стоук“) и „Лестър“, който снощи гостува на „Астън Вила“.

Четвърти е „Тотнъм“ с 39 т., след като вчера разби „Съндърланд“ с 4:1.

„Нюкасъл“ се измъкна от зоната на здрача с 2:1 у дома над „Уест Хем“.

В другите мачове вчера: „Саутхемптън“ - „Уест Бромич“ 3:0, „Борнемут“ - „Норич“ 3:0.

Преди неделното дерби „Ливърпул“ - „Манчестър Юнайтед“ мениджърът на гостите Луис ван Гаал хвърли „стреличка“ по съперника. Холандецът каза, че „червените дяволи“ никога няма да стигнат до ситуацията на „Ливърпул“ и да чакат 26 години за титла.

Ван Гаал може би не знае, че това вече се е случвало - от 1967 до 1993-та „Юнайтед“ бе в „сух“ период за злато в Англия. Точно 26 години.

Същевременно Юрген Клоп, мениджърът на „Ливърпул“, разкри, че през 2013-а е бил канен да поеме „дяволите“. Но е отказал заради лоялност към „Борусия“ (Дортмунд). „Не ме питайте за „Юнайтед“, имам достатъчно работа на „Анфийлд“, затвори темата германецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят