Ваканция в Търговищко в понеделник заради опасното време

Мокър сняг троши дървета, къса жици и създава рискове в община Търговище, съобщиха от Съвета по сигурността. От там препоръчват да се ограничат пътуванията и излизанията на граждани заради опасността от падащи дървета и клони. Понеделник е неучебен ден за всички учебни заведения в общината.

35 населени места останаха без ток в нощта срещу неделя в община Търговище. По обед без захранване вече бяха почти всички 51 населени места, с изключение на града и отделни квартали, казаха от кметството.

Снежната покривка в района е от 40 до над 50 см, но извън населените места започна да трупа преспи, съобщиха кметове от селата.

Пътните служби и работници от общинското предприятие "Флора" разчистват пътища и улици от пречупени стволове и стълбове.

От общината съобщиха, че разчистват пътя към хижа "Младост", където била блокирана група деца. С техника по спешност е отварян "коридор" към вилната зона в местността Юкя, за да влезе линейка и да извози мъж с инфаркт.

В Разградско без ток в неделя преди обед са били над 25 села, основно в общините Лозница и Завет. В района също има паднали дървета и клони, които затрудняват движението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони