БСП отчете прилив на нови членове, макар и в опозиция

Макар и в опозиция и след крах на местния вот м.г., БСП отчете прилив на млади членове. Днес в столетницата се записаха 10 младежи от Плевенска област, а преди седмица - десетки души от Ловешкия регион. Целта на младежите в партията - още най-малко 125 нови членове до 1 август т.г., когато е традиционният събор на Бузлуджа. 

Над 150 социалисти от младежките обединения на БСП във Видин, Враца, Монтана, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Перник се събраха през уикенда в Плевен, за да обсъдят перспективите пред лявото у нас. 

„Дори и в опозиция е видно, че има изключителен интерес към БСП, както и към политиките, които партията защитава“, заяви депутатът Стоян Мирчев.  

 Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров обяви, че е радващо, че все повече млади хора се интересуват от БСП и от партийна работа. „Младите вземат отношение и са готови да приемат допълнителни действия по стабилизиране на партия“, категоричен бе той.

Според шефката на младежкото обединение на социалистите Вероника Делибалтова растящият прием на млади хора в БСП доказва, че партията има своя потенциал на развитие.

В Плевен младежите се загрижиха за проблеми в образованието, здравеопазването, националната сигурност, както и за бездействието по отношение на бежанската вълна. 

Като член на образователната комисия Стоян Мирчев разкритикува приетия през септември нов закон, който разрешава държавната субсидия за частните училища. 

"Тежки проблеми има и в здравеопазването: правителството дели обществото на хора със средни и ниски възможности, които няма да имат право на медицинска помощ, и на хора от елита", обясни Мирчев.

Общинският съветник от Велико Търново Стефан Стефанов, който е и член на Изпълнителното бюро на "Позитано" 20, посочи, че управляващите отказват дебат по отношение на демографската политика, както и да предприемат съответните мерки за насърчаване на раждаемостта.

„Управляващото мнозинство отказва да приеме предложените от БСП поправки за по-ниско ДДС за детски стоки, както и за изравняване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с минималната работна заплата“, заяви Стефанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика