Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Монаси чакат новоизлюпена пъстърва край границата

Първите новоизлюпени сивенчета, канадска пъстърва, чакат от инкубаторите на развъдника си край сръбската граница братята от манастира „Благовещение“ край кюстендилското с. Копилавци, каза йероманах Висарион от светата обител.

Те сами добиват хайвера от мъжка и женска пъстърва от този вид, сами правят оплождането през декември, и „зареждат“ инкубаторите – дървени и пластмасови клетки, в които се излюпва пъстървата.

Излюпването продължава 40-50 дни. След това още толкова дни се прави захранването й. Едва след това се пускат в развъдника. Новодобитите сивени се пускат на пазара чак на 3-тата година, поясни йеромонахът.

Братята от Копиловци са от малкото, които произвеждат истинска пъстърва, при това канадска, без да използват в технологията по развъждането и грам химия – никакво ГМО не се допуска при тях. Процесът се ръководи лично от игумена архимандрит Касиян.

Докато частници поръчвали оплодена американска пъстърва, която получавали на летището, а след това добивали с модерни технологии. Докато стане 250 грама и след това я пускат на пазара, коментират конкуренцията си в манастира „Благовощение“. Пъстървата на монасите е по 10 лева за килограм, а по 12 лева е чистената.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.