Олимпийските игри са приоритет за Джокович

Олимпийските игри в Рио са сред най-големите приоритети за Новак Джокович през 2016 г. Това заяви световният №1 на тениса преди началото на Откритото първенство на Австралия - първия турнир за годината от „Големия шлем“ в Мелбърн.
Джокович добави, че очаква 2016-а да не е по-малко успешна за него от миналата година.
„2015-а беше най-успешната в кариерата ми - каза Ноле. - Ще опитам да съхраня динамиката и увереността, която натрупах. Подготвен съм отлично за новия сезон, който включва и олимпийските игри, които са един от основните ми приоритети."
Сърбинът започва срещу корееца на „Род Лейвър арена“, а по време на мача се очакват температури над 36 градуса, а някои прогнози са за непоносима жега от 40 градуса. "Работих здраво за издръжливост и мисля, че съм готов да се справя с жегата. Естествено, става доста трудно, ако температурите преминат 40 градуса", добави Джокович.
Първият съперник на Григор Димитров е италианският ветеран Паоло Лоренци, а мачът по програма е рано сутринта в понеделник. При успех първата ракета на България излиза срещу тенисист извън първите 200 в света - победителя от мача между словака Йозеф Ковалик и аржентинеца Марко Трунхелити.
Ако продължи напред, има голям шанс в третия кръг Димитров да се изправи срещу Роджър Федерер. Двамата вече се срещнаха през годината - швейцарецът спечели мача им в Брисбън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт