Миков за президентски съюз с АБВ: Нищо не е невъзможно

„Нищо не е невъзможно, но още е прекалено рано да се говори на тази тема” – това каза председателят на БСП Михаил Миков относно варианта за обща кандидатура с АБВ на президентските избори, които ще се проведат през есента.

Миков обясни, че на този етап има много по-належащи проблеми за решаване.

„Преди да стигне до президентските избори трябва да се отклони страната от посоката, в която я вкара дясното управление. Нека потърсим решение, което може да бъде част от президентската дискусия, но на първо място трябва да проведем този дебат в парламента”, каза председателят на БСП в предаването „120 минути” на бТВ.

Той коментира и излизането на Радан Кънев в опозиция.

„Какво като се цупиш на премиера, че не ти приема предложения за закони. Едно нещо легитимира опозицията – позицията по Републиканския бюджет и останалите основни правителствени политики. Така е в цял свят”, обясни Миков.

Относно предстоящото внасяне на вот на недоверие към кабинета и възможните теми, лидерът на БСП обясни, че има голям избор - от бюджета за образованието до политиката на вътрешна сигурност спрямо бежанците. Миков припомни вчерашното изказване на немския финансов министър Волфганг Шойбле.

„Той каза, че трябва да се усили капацитетът на шенгенските граници. От това става ясно едно – който не е в Шенген, е втора категория член на Европейския съюз. В БСП искаме яснота и по тези въпроси”, обясни Миков. А след това коментира Ирина Бокова и евентуалната й номинация за генерален секретар на ООН.

„Бокова трябва да бъде номинирана за генерален секретар на ООН час по-скоро. Тя се доказа начело на ЮНЕСКО. Вместо това виждаме опит за проиграването на този шанс вътре в кабинета", зави Миков.

За есемес интригата във ВСС, в която се забърка премиерът Бойко Борисов, Михаил Миков каза, че хората искат отговори на други въпроси.

„Имам чувството, че цялата политика се върти около някакви записи и съдийки. Това може би е забавно в един момент за зрителите, но когато те отидат на другия ден на работа и си видят фиша за заплатата, разбират реално какво се случва”, каза Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика