Новите „Нагли“ искали да станат каналджии

Групата от полицай, агент от ДАНС и техен авер, наречена новите „Нагли“, имала идея да развива канал за трафик на нелегални мигранти. Това стана ясно на заседание в апелативния спецсъд.

Цено Филипов от „Национална полиция“, служителят от ДАНС Георги Георгиев и Борис Рангелов-Боби Кучето поискаха да излязат от ареста миналия четвъртък, но съдът ги остави за постоянно в килиите. Тримата са задържани от 5 януари.

Спецченгетата посетили иракчанина Махмуд Ахмед на 7 декември м.г. в неговото интернет кафе в близост до приемния център за бежанци в столичния кв. „Овча купел“. Те имали вътрешна информация, че чужденецът се занимава с каналджийство. Филипов и Георгиев му се представили като Цено от ГДБОП и Жоро от ДАНС. Заплашили го, че ако до 14 дни не им даде 30 000 евро, ще го върнат в родината му, твърди спецпрокуратурата. Чужденецът се оплакал в ДАНС.

Два дни по-късно, преди Ахмед да иде на среща при рекетьорите, той бил отвлечен от улица в „Овча купел“ от Боби Кучето. Мъжът отвел чужденеца в кафе „Лаваца“, без да знае, че Ахмед бил окичен с микрофони. Разследващите имали разрешение да използват спецразузнавателни средства. От тях станало ясно, че бандата предлага на иракчанина срещу 30 000 евро еднократно да му осигури чадър за нелегалния му канал от Турция за Сърбия, а после той да им отчита по 2000 евро месечно. В деня на предаването на част от парите - 23 декември м.г., Ахмед чакал рекетьорите с белязани банкноти, но те не се появили.

Преди дни спецпрокуратурата разби и нова банда с участие на иракчанин, която превеждала нелегални мигранти към Западна Европа през България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право