Лъчо Танев опрощава 100 000 евро на ЦСКА

Най-именитият мениджър във футбола ни Лъчезар Танев ще опрости 100 000 евро на ЦСКА. Бившият капитан на „червените” е поредният, който се съгласи да се откаже от суми в полза на закъсалия финансово клуб.

„И преди съм помагал, това не е първият случай - каза Танев пред предаването „КОД Спорт”. - Много са причините ЦСКА да е в такова положение. От една страна, са компромисите на държавата. Имало е и много спекулации в клуба. Не може един посредник (б.а. - мениджър) да претендира за 800 000 лева. Да не би да е продал Лео Меси на ЦСКА? В повечето случаи нормалната комисиона в сериозна сделка е между 5 и 7 процента.

Защо за близо сто години български футбол не сме създали поне един треньор, който да се наложи в поне едно от топ 5 първенствата на света? Може би защото нямаме традиции и контакти през годините да убедим елитните клубове в Европа, че имаме добри треньори. Поне трима в момента са ако не на топ ниво, то поне на високо. Конкретно виждам шанс в Любо Пенев, който в Примера може да се справи не по-лошо от много треньори.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ